Ограничения за ползване на земеделски земи

Ограничения за ползване на земеделски земи

Видове

 

1 - Главна водопроводна мрежа. Над водопровода и на 3 м от двете му страни се забранява разполагане на трайни и временни постройки, и трайни насаждения.

2 - Санитарно-охранителна зона на водоснабдителен обект - Пояс "А". Забранява се всякаква дейност, несвързана с експлоатацията на обекта.

3 - Санитарно-охранителна зона на водоснабдителен обект - Пояс "Б". Забраняват се и се ограничават дейностите от селскостопански характер, като се разрешава ограничено ползване на орни земи, хидромелиоративна дейност и пасища.

4 - Санитарно-охранителна зона на водоснабдителен обект - Пояс "В". Има ограничителен характер по отношение на селско-стопанската дейност.

11 - Електропровод 20 kV. На 10 м от двете страни до крайните проводници или на 11 м от оста на електропровода, не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност.

12 - Електропровод 110 kV. На 20 м от двете страни до крайните проводници или на 24 м от оста на електропровода, не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност.

13 - Електропровод 220 kV. На 25 м от двете страни до крайните проводници или на 30 м от оста на електропровода, не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност.

14 - Електропровод 400 kV с една тройка. На 30 м от двете страни до крайните проводници или на 41 м от оста на електропровода, не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност.

15 - Електропровод 400 kV с две тройки. На 30 м от двете страни до крайните проводници или на 50 м от оста на електропровода, не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност.

16 - Електропровод над 400 kV. На 60 м от оста на електропровода, не могат да се строят сгради и съоръжения и засажда високостеблена растителност.

21 - Магистрален газопровод 1000 мм. В охранителната зона на 250 м от двете му страни се забранява засаждане на овощни и други градини, дървета с развита коренова система, и на горско-дървесни видове в предоставените площи за просеки за строителството на газопровода на по-малко от 10 м от двете му страни.

22 - Магистрален газопровод 700 мм или от 600 до 800 мм. В охранителна зона на 200 м от двете му страни се забранява засаждане на овощни и други градини,дървета с развита коренова система, и на горски и дървесни видове в предоставените площи за просеки за строителство на газопровода на по-малко от 10 м от двете му страни.

23 - Отклонение от магистрален газопровод от 300 до 500 мм. В охранителната зона на 150 м от двете му страни се забранява засаждане на овощни и други дървета с развита коренова система, и на горски и дървесни видове в предоставените площи за просеки за строителството на по-малко от 10 м от двете му страни.

24 - Отклонение от магистрален газопровод до 300 мм. В охранителна зона на 100 м от двете му страни се забранява засаждане на овощни и други градини, дървета с развита коренова система и на горски и дървесни видове в предоставените площи за просеки за строителство на газопровода на по-малко от 10 м от двете му страни.

29 - Компресорна станция на газопровод. На 700 м от площадката се забранява засаждането на овощни видове с развита коренова система и горско-дървесни видове.

30 - Газоразпределителна станция 175 м. На 175 м от площадката се забранява засаждането на овощни видове с развита коренова система и горско-дървесни видове.

31 – Нефтопроводи и продуктопроводи за течни нефтопродукти за участъка с диаметър от 500 до 1000 мм.Охранителна зона на 150 м от двете страни на тръбопровода.

32 – Нефтопроводи и продуктопроводи за течни нефтопродукти за участъка с диаметър от 300 до 500 мм.Охранителна зона на 100 м от двете страни на тръбопровода.

33 – Нефтопроводи и продуктопроводи за течни нефтопродукти за участъка с диаметър по малък от 300 мм. Охранителна зона на 75 м от двете страни на тръбопровода.

39 – Помпени станции за нефтопроводи и продуктопроводи за течни нефтопродукти.Охранителна зона на 200 м от границите на площадката във всички посоки.

40 – Компресорни станции за нефтопроводи и продуктопроводи за течни нефтопродукти.Охранителна зона на 700 м от границите на площадката във всички посоки.

41 – Продуктопроводи за леки въглеводороди - газообразни и втечнени нефтопродукти за участъка с диаметър от 300 до 500 мм с подземно полагане.Охранителна зона 500 м от двете страни на тръбопровода.

42 – Продуктопроводи за леки въглеводороди - газообразни и втечнени нефтопродукти за участъка с диаметър от 300 до 500 мм с надземно полагане.Охранителна зона 1000 м от двете страни на тръбопровода.

43 – Продуктопроводи за леки въглеводороди - газообразни и втечнени нефтопродукти за участъка с диаметър над 150 до 300 мм с подземно полагане.Охранителна зона 250 м от двете страни на тръбопровода.

44 – Продуктопроводи за леки въглеводороди - газообразни и втечнени нефтопродукти за участъка с диаметър над 150 до 300 мм с надземно полагане.Охранителна зона 500 м от двете страни на тръбопровода.

45 – Продуктопроводи за леки въглеводороди - газообразни и втечнени нефтопродукти за участъка с диаметър до 150 мм с подземно полагане. Охранителна зона 150 м от двете страни на тръбопровода.

46 – Продуктопроводи за леки въглеводороди - газообразни и втечнени нефтопродукти за участъка с диаметър до 150 мм с надземно полагане. Охранителна зона 300 м от двете страни на тръбопровода.

49 – Помпена станция за продуктопроводи за леки въглеводороди – газообразни и втечнени нефтопродукти.Охранителна зона 200 м от границите на площадката във всички посоки.

50 – Компресорна станция за продуктопроводи за леки въглеводороди – газообразни и втечнени нефтопродукти.Охранителна зона 700 м от границите на площадката във всички посоки.

51 - Курортни ресурси-зона "А". Забранява се жилищно и промишлено строителство,геологопроучвателна дейност, изхвърляне на отпадъчни води, употреба на химически вещества за растителна защита.

52 - Курортни ресурси-зона "Б". Забранява се промишлена дейност, изграждане на поливни кладенци, употреба на химически вещества за растителна защита в климатично-лечебни курорти.

53 - Курортни ресурси-зона "В". Забраняват се дейности, които въздействуват неблагоприятно върху минералните води.

60 - Защитена територия. Резерват. Изключителна държавна собственост съгласно ЗЗТ. Забраняват се всякакви дейности с изключение на тези посочени в чл.17 от ЗЗТ.

61 - Защитена територия. Национален парк. Изключителна държавна собственост съгласно ЗЗТ. Забраняват се дейностите посочени в чл.21 от ЗЗТ и други дейности, определени от заповедта за обявяване на защитената територия и плана за управление.

62 - Защитена територия. Природна забележителност. Забраняват се дейности, които могат да нарушат тяхното естествено състояние или да намалят естетическата им стойност, съгласно ЗЗТ и заповедта за обявяване.

63- Защитена територия. Поддържан резерват. Изключителна държавна собственост съгласно ЗЗТ.Забраняват се всякакви дейности с изключение на тези посочени в чл.27 от ЗЗТ.

64 -Защитена територия. Природен парк. Забраняват се дейностите посочени в чл.31 от ЗЗТ и други дейности определени със заповедта за обявяване на защитената територия и с плана за управление.

65 - Защитена територия. Защитена местност. Забраняват се дейности, противоречащи на изискванията за опазване на конкретните обекти, предмет на защита, съгласно ЗЗТ и заповедта за обявяване.

66 - Защитена зона за опазване на дивите птици, съгласно чл.6, ал.1, т.3 и т.4 от Закона за биологичното разнообразие. Забраняват се дейности, определени със заповедта за обявяване на защитената зона и с плана за управление.

67 - Защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна, съгласно чл.6, ал.1, т.1 и т.2 от Закона за биологичното разнообразие. Забраняват се дейности, определени със заповедта за обявяване на защитената зона и с плана за управление

72 - Имотът попада в зона със замърсяване BI. Има ограничения в земеползуването, отразени в сертификат

73 - Имотът попада в зона със замърсяване BII. Има ограничения в земеползуването, отразени в сертификат

74 - Имотът попада в зона със замърсяване BIII. Има ограничения в земеползуването, отразени в сертификат

75 - Имотът попада в зона със замърсяване C. Има ограничения в земеползуването, отразени в сертификат

76 - Имотът попада в зона със замърсяване. Има ограничения в земеползуването, отразени в сертификат

81 - Трайните насаждения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок.

82 - Хидромелиоративните съоръжения да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок

83 - Оризовите полета да се опазват и стопанисват в съответствие с чл.18 от ЗСПЗЗ до изтичане на амортизационния срок.

85 - Имотът не подлежи на промяна на предназначението и в него не може да бъде извършвано строителство на основание § 3, ал.1 от ЗГ и списък на МЗХ, обнародван в ДВ бр.48/24.06.2011 г.

86 - В срок до 13.02.2012 г. се прилага режима на чл.19 от ЗСПЗЗ 87 – Да се използува съгласно Закона за устройство на територията

88 – Да се използува съгласно Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за прилагането му.

89 - Зона на летище /3 км. от центъра му/. Забранява се строителство на животновъдни сгради.

90 - Зона на летище /500 м. от полосата за излитане/. Забранява се засаждане на дървета с височина над 5 м. Високата растителност /над 1м./ се окосява.

91 - Археологически обект с режим А. Забраняват се благоустройствени, строителни, селскостопански, мелиоративни, други дейности, които нарушават целостта на земния пласт в границите на археологическия обект. Допуска се използуването на земята като ливади и пасища.

92 - Археологически обект с режим Б. Забраняват се изкопни работи, дълбочинна обработка на почвата, засаждане на култури с дълбока коренова система, заблатяване и др., които могат да унищожат или засегнат археологическата субстанция в границите на обекта. Допуска се обработка на почвата /оран/ на дълбочина до 0.25 м.

93 - Археологически обект с режим В. Забраняват се изкопни работи, несвързани със селскостопанските дейности. Допускат се всички селскостопански дейности при условията на чл.18 от ЗПКМ.

94 - Археологически обект с режим Г. Разрешават се всички дейности, като тези, свързани с изкопни работи се съгласуват с държавните органи, следящи за опазване на културно-историческото наследство /музеи, НИПК,АИМ при БАН/ и при условията на чл.18 от ЗПКМ.

96 – Да се използва съгласно Закона за биологичното разнообразие и заповедта за обявяване.

97 - Буферна зона. Да се използува съгласно Закона за биологичното разнообразие и заповедта за обявяване.

98 - Да се използува съгласно Закона за горите и Правилника за приложението му.

99 - Да се използува съгласно Закона за териториално и селищно устройство и Правилника за приложението му.

100 - Надземни сгуропроводи и гуменолентови транспортери от външни обекти към площадката на ТЕЦ. Ивица по трасето с широчина - широчината на сгуропровода или гуменолентовия транспортер плюс по 3,5 m от двете страни.

101 - Подземни тръбопроводи и колектори към площадката на ТЕЦ. Ивица по трасето с широчина - разстоянието между тръбите плюс по 3,5 m от двете страни.

102 - Електрическа подстанция. Сервитутни ивици около сградата на подстанцията с широчина: 1. Към стена с врати за обслужване на трансформатори - 10 m; 2. Към стена с врати за обслужване на уредбите - 6 m; 3. Към стени без обслужващи врати - по 3 m.

103 - Закрита разпределителна уредба (ЗРУ). Сервитутна ивица около външните стени на сградата на ЗРУ с широчина 3 m.

104 - Трансформаторен пост (ТП), комплектен трансформаторен пост (КТП), възлова станция и ТП в сграда на ВЕЦ. Около външните стени на сградата на ТП или стените на КТП - сервитутни ивици с широчина: 1. към стени с врати за трафокилии - 4,5 m; 2. към стени с врати за уредба СН и НН - 2,5 m; 3. към стени без обслужващи врати - 1,5 m.

105 - Мачтов трансформаторен пост (МТП). Площадка с размери 4,5 m х 4,5 m, в която е разположен МТП.

106 - Трансформаторен пост в жилищна сграда. Площадка пред стената на жилищната сграда с обслужващи врати за трафокилиите, с широчина 4,5 m и дължина - според броя на трафокилиите.

107 - Разпределителна касета, електромерно табло. Около касетата/ таблото: 1. по 1 m пред страните без врати, с изключение на страната гръб (към стена на сграда); 2. 1,5 m пред страната с врата.

108 - За ВЛ 110 kV при трасе през населени места и селищни образувания- хоризонталното разстояние между крайните проводници при максимално отклонение плюс 8 m, по 4 m от двете страни.

109 - За ВЛ 220 kV при трасе през населени места и селищни образувания- хоризонталното разстояние между крайните проводници при максимално отклонение плюс 12 m, по 6 m от двете страни.

110 - За ВЛ 400 kV при трасе през населени места и селищни образувания- хоризонталното разстояние между крайните проводници при максимално отклонение плюс 18 m, по 9 m от двете страни.

111 - За ВЛ 750 kV при трасе през населени места и селищни образувания- хоризонталното разстояние между крайните проводници при максимално отклонение плюс 120 m, по 60 m от двете страни.

112 - За ВЛ от 110 kV до 750 kV при трасе в земеделски земи- хоризонталното разстояние между крайните проводници при максимално отклонение плюс 6 m, по 3 m от двете страни.

113 - За ВЛ от 110 kV до 750 kV при трасе в земи от горския фонд, просеки с широчина в нискостеблени насаждения с височина до 4 m - хоризонталното разстояние между крайните проводници плюс 6 m, по 3 m от двете страни. При големи разстояния между крайните проводници (над 20 m) и при преминаване 1,5 пъти над средните междустълбия в опъвателното поле се осигуряват монтажни просеки с широчина до 4 m под всяка фаза.

114 - За ВЛ от 110 kV до 400 kV при трасе в земи от горския фонд в насаждения с височина над 4 m - хоризонталното разстояние между крайните проводници плюс удвоената средна височина на дърветата - от двете страни, но не по-малко от по 4,5 m.

115 - За ВЛ до 750 kV при трасе в земи от горския фонд в насаждения с височина над 4 m - хоризонталното разстояние между максимално отклонените крайни проводници до короната на основния масив от дървета, при максимално налягане на вятъра плюс 12 m, по 6 m от двете страни.

116 - За ВЛ до 110 kV при трасе в земи от горския фонд в насаждения с височина над 4 m и взаимно съгласуване.

117 - За ВЛ до 220 kV при трасе в земи от горския фонд в насаждения с височина над 4 m и взаимно съгласуване.

118 - За ВЛ до 440 kV при трасе в земи от горския фонд в насаждения с височина над 4 m и взаимно съгласуване.

119 - За ВЛ до 750 kV при трасе в земи от горския фонд в насаждения с височина над 4 m и взаимно съгласуване.

120 - За ВЛ до 400 kV при трасе през големи дерета, скатове и оврази - разстоянието между крайните неотклонени проводници плюс 2 m от всяка страна, но общо не повече от 10 m, ако вертикалното разстояние от върховете на дърветата до проводниците е по-голямо от 5 m.

121 - За ВЛ до 750 kV при трасе през големи дерета, скатове и оврази - разстоянието между крайните неотклонени проводници плюс разстояния от двете страни, равни на (H2 - h2)1/2 [m], където: Н е височината на дървото, h-вертикалното разстояние на проводника от земята при максимален провес. При вертикално разстояние между проводниците и короните на дърветата по-голямо от 10 m, допуска се просека от 3 ивици с широчина по 4 m - за разстилане и монтаж на проводника. По време на експлоатация тези просеки могат да се засаждат най-много с храсти.

122 - За ВЛ 110 kV при трасе през паркове, зелени зони и други ценни насаждения - намалена широчина на просеката до хоризонталното разстояние между проводниците при най-голямото им отклонение плюс 6 m, по 3 m от двете страни.

123 - За ВЛ 220 kV при трасе през паркове, зелени зони и други ценни насаждения - намалена широчина на просеката до хоризонталното разстояние между проводниците при най-голямото им отклонение плюс 8 m, по 4 m от двете страни.

124 - За ВЛ 400 kV при трасе през паркове, зелени зони и други ценни насаждения - намалена широчина на просеката до хоризонталното разстояние между проводниците при най-голямото им отклонение плюс 10 m, по 5 m от двете страни.

125 - За ВЛ 750 kV при трасе през паркове, зелени зони и други ценни насаждения - намалена широчина на просеката до хоризонталното разстояние между проводниците при най-голямото им отклонение плюс 12 m, по 6 m от двете страни.

126 - За ВЛ до 400 kV при трасе на ВЛ през овощни градини и височина на дърветата до 4 m при изграждане: осигуряват се монтажни просеки (за сглобяване и изправяне на стълбовете, разстилане и регулиране на проводниците). При експлоатация: просеки не се правят, а чрез изсичане на единични дървета и прораснали клони се осигуряват хоризонтални разстояния, равни на определените за трасета през ценни насаждения.

127 - За ВЛ 750 kV при трасе на ВЛ през овощни градини и височина на дърветата до 4 m - осигурява се вертикален габарит 19 m и напрегнатост на магнитното поле не по-висока от 11 kV/m на височина 4 m над земята.

128 - За ВЛ до 750 kV при трасе на ВЛ през овощни градини при височина на дърветата над 4 m: чрез изсичане и подкастряне на единични дървета се осигуряват хоризонтални разстояния, равни на определените за трасе на ВЛ през земи от горския фонд и височина на дърветата над 4 m.

129 - За ВЛ до 750 kV във/до полезащитни пояси, насаждения край пътищата, жп линии, канали и др. при изграждане се осигуряват монтажни просеки, а при експлоатация се осигурява вертикален габарит от 8 m над короните на дърветата чрез периодично изсичане на единични дървета и клони.

130 - За ВЛ 6 kV, 20 kV и до 35 kV при трасе през населени места и селищни образувания: хоризонталното разстояние между крайните неотклонени проводници плюс 4 m, по 2 m от двете страни.

131 - За ВЛ 6 kV, 20 kV и до 35 kV при трасе през паркове, зелени зони и др. ценни насаждения: хоризонталното разстояние между крайните неотклонени проводници плюс 2 m, по 1 m от двете страни.

132 - За ВЛ 6 kV, 20 kV и до 35 kV при трасе в земеделски земи: общо 7,5 m, в т.ч. спрямо оста на електропровода - 5 m от страната, избрана за обслужване и 2,5 m от другата страна.

133 - За ВЛ 6 kV, 20 kV и до 35 kV при трасе в земи от горския фонд и едностранно обслужване на ВЛ просеки с широчина общо 7,5 m, в т.ч. спрямо оста на електропровода - 5 m от страната, избрана за обслужване, и 2,5 m от другата страна.

134 - За ВЛ 6 kV, 20 kV и до 35 kV при трасе в земи от горския фонд и двустранно обслужване на ВЛ просеки с широчина: хоризонталното разстояние между крайните неотклонени проводници плюс 6 m, по 3 m от двете страни, но общо не повече от 10 m.

135 - За ВЛ 6 kV, 20 kV и до 35 kV при трасе през овощни градини: При изграждане се осигуряват монтажни просеки. При експлоатация просеки не се правят, а чрез изсичане на единични дървета и прораснали клони се осигуряват хоризонтални разстояния, равни на определените през паркове, зелени зони и др. ценни насаждения. за трасе през ценни насаждения.

136 - За ВЛУП до 20 kV, окачени на стълбове при трасе през населени места и селищни образувания ивица с широчина минималното хоризонтално разстояние от снопа усукани проводници, при най- голямото му отклонение до сгради да е 1,5 m.

137 - За ВЛУП до 20 kV, окачени на стълбове при трасе извън населени места ивица с широчина общо 5,5 m, в т.ч. спрямо оста на електропровода 4,5 m от едната страна и 1 m от другата страна.

138 - За ВЛИП до 20 kV, окачени на стълбове при трасе през населени места и селищни образувания ивица с широчина хоризонталното разстояние между крайните неотклонени проводници плюс 4 m, по 2 m от двете страни. 

139 - За ВЛИП до 20 kV, окачени на стълбове при трасе през земеделски земи, паркове,зелени зони и др. ценни насаждения ивица с широчина хоризонталното разстояние между крайните неотклонени проводници плюс 2,5 m, по 1,25 m от двете страни.

140 - За ВЛИП до 20 kV, окачени на стълбове при трасе в земи от горския фонд, просеки с широчина хоризонталното разстояние между крайните проводници при най-голямото им отклонение плюс 2,5 m, по 1,25 m от двете страни.

141 - За ВЛИП до 20 kV, окачени на стълбове при преминаване през овощни градини с височина на дърветата до 4 m просеки не се правят. Чрез изсичане и подкастряне на единични дървета и клони се осигурява минималното разстояние от 1,25 m.

142 - Електрически кабели 110 kV в изкоп. Сервитутна ивица по оста на трасето с широчина 5 m, по 2,5 m от двете страни.

143 - Електрически кабели 20 kV. Сервитутна ивица по оста на трасето с широчина 4 m, по 2 m от двете страни.

144 - Ветрило на ВЛ пред електрически подстанции и възлови станции. Ивици, успоредни на крайните проводници на ветрилото, широки 10m, мерено навън от проекциите на най-крайните проводници.

145 - Електрическа мрежа НН. Ивици по трасето на ВЛ с размери: 4,5 m от едната страна и 1,5 m от другата страна - към сгради.

146 - Ел. съоръжения в проходими, полупроходими и непроходими колектори и канали: по 2 m от външната страна на стените на съоръжението, но не по - малко от 5 m обща широчина.

147 - Ел. съоръжения в проходими, полупроходими и непроходими канални системи:по 2 m от външната страна на стените на шахтите и тръбния масив, но не по-малко от 2,5 m от двете страни на кабела или снопа (няколко кабелни фидера в съседни трасета) от кабели.

148 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Язовири (водохранилища). Ивица откъм сухия откос на стената равна на 2 пъти височината на стената, мерено от петата на откоса, при условие, че не е включена в площта, отредена за язовира/водохранилището.

149 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Изравнители в изкоп - 5 m, мерено от външния ръб на откоса, от двете страни на изравнителя.

150 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Изравнители в насип или контрафорси 5 m, мерено от петата на дигата или контрафорса.

151 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Открити и покрити канали в изкоп и съоръженията им при канали с широчина над 6 m - 3 m, мерено от външния ръб на откоса, от двете страни на канала и до 8 m уширение през 1000 m.

152 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Открити и покрити канали в изкоп и съоръженията им при канали с широчина до 6 m - до 3 m, мерено от външния ръб на откоса, от едната страна на канала и до 8 m уширение през 1000 m.

153 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Открити и покрити канали в насип и съоръженията им-по 3 m, мерено от двете страни на петите на насипа и до 8 m уширение през 1000 m.

154 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Тунели. Открити площадки по 200 m2 пред входа на прозорците и при входа и изхода на тунела, при условие, че не са включени в площта, отредена за тунела.

155 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Открити и засипани НТ с една тръба. Ивица по трасето с широчина диаметъра на тръбопровода плюс 6 m, по 3 m от двете страни.

156 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Открити и засипани НТ с две и повече тръби. Ивица по трасето с широчина разстоянието между външните стени на крайните тръби плюс 6 m,по 3 m от двете страни.

157 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Подземни НТ - 200 m2 открита площадка пред входа на прозорците.

158 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Мост, канали и дюкери. Ивица по трасето с широчина диаметъра на тръбопровода или размера на съоръжението плюс 6 m, по 3 m от двете страни.

159 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Водни кули и апаратни камери Размерът на съоръжението, увеличен с 3 m от всяка страна.

160 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Водохващания. По 3 m от всяка страна на обекта.

161 - Хидроенергийни съоръжения към ВЕЦ. Ревизионни шахти. По 3 m от всяка страна на шахтата.

162 - Енергоносители и изтичала на ВЕЦ. По 5 m от всяка страна на обекта.

163 - Сгради на ВЕЦ. Външно въздушно ел.захранване (резервно 20 kV за ВЕЦ за апаратни камери и бързопадащи саваци) - както при ВЛ 6 kV, 20 kV и до 35 kV.

164 - Енергийни съоръжения към АЕЦ. Открити технологични канали, разположени извън площадката на АЕЦ-ивици по дължината на канала с широчина по 4 m от двете страни, мерено от петите на насипа и до 8 m уширение през 1000 m.

165 - Енергийни съоръжения към АЕЦ. Охладителни кули, езера охладители, разположени извън площадката на АЕЦ - по 5 m от всяка страна на обекта.

200 - Газохранилища, резервоари за съхранение и дегазиране на кондензат Участък с широчина 10 m около външната граница на обекта.

201 - Компресорни станции (КС), газоразпределителни (ГРС) и автоматични газоразпределителни станции (АГРС). Участък с широчина 10 m около външната граница на обекта.

202 - Обслужваеми (ОУП) и необслужваеми усилвателни пунктове (НУП), станции за катодна защита (СКЗ). Участък с широчина 2 m около външната граница на обекта.

203 - Магистрални, транзитни газопроводи и отклонения до Ду (диаметър условен) 1000 mm - ивици с широчина по 15 m от двете страни на оста на газопровода.

204 - Магистрални, транзитни газопроводи и отклонения над Ду 1000 mm - ивици с широчина по 17,5m от двете страни на оста на газопровода. Допускат се несиметрични по отношение на широчината ивици спрямо оста при спазване на ограничението.

205 - Успоредни газопроводи при диаметър до Ду 400 mm - две външни за трасето ивици, успоредни на оста на крайните газопроводи с широчина по 5 m.

206 - Успоредни газопроводи при диаметър до Ду 1000 mm - две външни за трасето ивици, успоредни на оста на крайните газопроводи с широчина по 15 m.

207 - Успоредни газопроводи при диаметър над Ду 1000 mm - две външни за трасето ивици, успоредни на оста на крайните газопроводи с широчина по 17 m.

208 - При подводно преминаване на газопроводи - участък от водното пространство между водната повърхност и дъното, ограничен от мислени успоредни плоскости на 15 m отстояние от оста на газопровода.

209 - Разпределителни газопроводи до Ду 300 mm през земеделски поземлени имоти - ивици с широчина по 5 m от двете страни на газопровода и участък с широчина 1 m около външната граница на надземните съоръжения.

210 - Разпределителни газопроводи до Ду 300 mm под полски пътища и в сервитути на пътища от републиканска пътна мрежа - двете страни на газопровода, симетрично на оста му, с широчина представляваща сбор от радиуса на тръбата плюс 1,20 m и участък с широчина 1 m около външната граница на надземните съоръжения.

211 - Разпределителни газопроводи над Ду 300 до Ду 700 mm през земеделски поземлени имоти - ивици с широчина по 10 m от двете страни на газопровода и участък с широчина 1 m около външната граница на надземните съоръжения.

212 - Разпределителни газопроводи над Ду 300 до Ду 700 mm под полски пътища и в сервитути на пътища от републиканска пътна мрежа - ивици от двете страни на газопровода, симетрично на оста му, с широчина, представляваща сбор от радиуса на тръбата плюс 2 m от двете страни на газопровода и участък с широчина 1 m около външната граница на надземните съоръжения.

213 - Разпределителни газопроводи в урбанизирани територии при стоманени газопроводи през незастроени имоти - ивици от двете страни на газопровода, симетрично на оста му, с широчина представляваща сбор от радиуса на тръбата плюс 1,20 m.

214 - Разпределителни газопроводи в урбанизирани територии във всички останали случаи - симетрични ивици от двете страни на газопровода с широчина 0,40 m.

Вид документ: 

Йовита НИС ЕООД купува и / или продава земеделска земя в землищата на следните общини:

Земеделска земя в Ямбол, Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора